Centrifugaalstrooier van Amazone krijgt bedieningscomputer

De Amazone-aanbouwstrooiers van de serie ZA-M 02 en ZA-X 03 kunnen vanaf nu met de EasySet 2-bedieningscomputer worden besteld. Dit heeft de machinefabrikant bekendgemaakt.

Centrifugaalstrooier+van+Amazone+krijgt+bedieningscomputer
© Amazone

Zo maakt de elektrische regeleenheid onder meer een constante dosering mogelijk, onafhankelijk van de rijsnelheid. En beide soorten kunstmeststrooiers verschijnen in een nieuw ontwerp.

Met EasySet 2 biedt Amazone voor de ZA-M -serie en voor het eerst ook voor ZA-X een voordelige oplossing voor de automatische hoeveelheidsregeling bij wisselende rijsnelheden. De afmetingen van de uitstroomopeningen worden aangepast door de schuifposities automatisch aan te passen, zodat de dosering altijd gelijk blijft.


Variabele rijsnelheid

De gebruiker wordt dus niet gedwongen een constante rijsnelheid aan te houden, maar kan afhankelijk van het rijcomfort de situatie versnellen of vertragen. Voor het bepalen of overdragen van het snelheidssignaal kan de gebruiker optioneel gebruikmaken van een X-sensor (impulsenteller), een signaalkabel (overbrengen van de trekkersnelheid) of een gps-antenne.

EasySet 2 heeft in combinatie met de elektrische schuifbediening ook het voordeel dat de afgifte nauwkeurig en gecontroleerd kan worden aangepast om kosten te besparen en het milieu te ontzien. De gewenste afgifte wordt in de regelcomputer tot op de kilo nauwkeurig ingevoerd en kan tijdens het strooiproces aan beide zijden of aan één zijde vanuit de cabine comfortabel worden vergroot of verkleind. Dit geldt ook bij het kant-, grens- en slootstrooien.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer