Boeren voor rechter voor vernielen deur provinciehuis

Vijf boeren staan donderdag bij de rechtbank in Groningen terecht voor opruiing en openlijk geweld dat twee jaar eerder bij het boerenprotest in Groningen plaatsvond. Bij dat protest is onder meer de deur van het provinciehuis vernield met een trekker.

Boeren+voor+rechter+voor+vernielen+deur+provinciehuis
© Tienke Wouda

Boeren drongen maandag 14 oktober 2019 het provinciehuis in Groningen binnen om een gesprek met het provinciebestuur af te dwingen over het stikstofbeleid. Met een trekker werd de deur van het provinciehuis geramd. Ook sneuvelde een glas-in-loodraam en werd het pand besmeurd met eieren. De schade bedroeg meer dan 10.000 euro.


De politie hield een dag later enkele verdachten aan die zich donderdag bij de rechtbank in Groningen moeten verantwoorden. Een 41-jarige man uit het Groningse Noordbroek wordt verdacht van het vernielen van de deur. Een 32-jarige man uit het Drentse Tynaarlo zou op de Vismarkt met een trekker tegen bouwhekken hebben gereden. Daarnaast zou hij in een opgeheven laadbak van een trekker hebben gestaan en vanaf daar met een megafoon de menigte hebben opgeruid.


Ook een 50-jarige man uit Groningen zou zich schuldig hebben gemaakt aan opruiing. Een 30-jarige man uit Noordhorn zou op de Grote Markt met een trekker tegen een politiepaard zijn gereden. Een vijfde verdachte rond het boerenprotest is een 56-jarige man uit eveneens Noordhorn. Hij zou op 4 november 2019 agenten op zijn boerderij hebben gehinderd toen de politie op zijn erf onderzoek kwam doen naar zijn trekkers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer