Boeren protesteren bij circuit van Zandvoort

Bij het Formule 1-circuit van Zandvoort is vrijdagochtend een boerenprotest geweest. Langs de toegangsweg, bij de entree van het circuit, stonden ongeveer tien tractoren opgesteld. De weg werd niet geblokkeerd. Onder begeleiding van politie zijn de actievoerders halverwege de ochtend weggegaan.

Boeren+protesteren+bij+circuit+van+Zandvoort
© ANP

De aanwezigheid van de boeren was om aandacht te vragen voor 'het lastige parket' waarin boeren momenteel zitten wegens stikstofrestricties, aldus een van de demonstranten. 'We worden op de rem gezet, de vergunningsverlening komt niet meer op gang', lichtte zij toe. Ook maakten ze bezwaar tegen het kort geding dat milieubeweging Mobilisation for the Environment (MOB) eerder aanspande tegen de Formule 1-race vanwege stikstof. Volgens de boeren moet de race 'gewoon kunnen'.

De boeren wisten het circuit vanuit Noordwijk over het strand te bereiken. Alle wegen naar de kustplaats zijn afgesloten. De politie in Zandvoort is daarom nu extra alert op mogelijk verkeer dat via het strand komt, zegt burgemeester David Moolenburgh. De burgemeester zegt dat de boeren kort na het toespreken van de media zijn vertrokken. De politie had de situatie volgens hem onder controle.

Dit weekend is in Zandvoort de Dutch Grand Prix in de Formule 1, vrijdag zijn de vrije trainingen. Er worden zo'n 70.000 bezoekers verwacht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  20 %
Meer weer