Milieuactivisten blokkeren kantoor Duitse boerenbond

Het kantoor van de Duitse boerenbond DBV wordt bezet en geblokkeerd. Enkele demonstranten hebben hun handen vastgelijmd aan de voordeur. De politie is wel ter plaatse, maar grijpt vooralsnog niet in.

Milieuactivisten+blokkeren+kantoor+Duitse+boerenbond
© Twitter/@WeMove Europe

De betoging bij het kantoor van de grote Duitse agrarische bonden is onderdeel van een protestweek, met het oog op de parlementsverkiezingen eind volgende maand. Op hun spandoeken staat: 'Tijd voor verandering.' De milieuactivisten verwijten de boerenbond vooral op te komen voor 'de grote jongens' die met hun agro-industrie lucht en bodem zouden vervuilen.

Later deze week worden betogingen gehouden bij de hoofdingang van de partijkantoren van de politieke partijen CDU en SPD, mogelijk ook bedoeld als bezetting of blokkade. Daarnaast is een 'versammlung' belegd in de buurt van het kantoor van de Grünen.


Blokkades

Verdere blokkades van straten, kruispunten en gebouwen zijn aangekondigd voor de rest van de week. De protestweek van de milieugroeperingen in Berlijn begon maandag met minder deelnemers dan verwacht. Ongeveer driehonderd mensen verzamelden zich bij de Brandenburger Tor voor een sit-in. De politie droeg de mannen en vrouwen van de straat.Volgens de organisatoren verzamelden enkele honderden mensen zich 's middags voor het ministerie van Landbouw en brachten het verkeer tot stilstand in de Berlijnse Wilhelmstrasse. De demonstranten zeggen dat minister van Landbouw Julia Klöckner (CDU) onder invloed staat van de grote landbouwbedrijven. De 'massale milieu- en klimaatvernietiging door die Agri-concerns' kan zo niet doorgaan, stellen ze.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer