Veel animo voor begeleider Netwerk Praktijkbedrijven

De vacatures voor begeleider van ambassadeurbedrijven in het Netwerk Praktijkbedrijven in de melkveesector kunnen op veel animo rekenen. Van de ruim honderd sollicitanten zijn er negentien geselecteerd.

Veel+animo+voor+begeleider+Netwerk+Praktijkbedrijven
© Barenbrug

De groep van ruim honderd sollicitanten was gevarieerd: van boeren tot boekhoudkantoren, van veevoerleveranciers tot onafhankelijke adviseurs en van dierenartsen tot coaches. De onder deze sollicitanten meest genoemde motivatie is dat er bij de boeren de wil is om aan de slag te gaan. De sollicitanten willen graag bijdragen aan dit verandertraject van de boeren.

De uiteindelijk gekozen begeleiders zijn geselecteerd op basis van verschillende criteria zoals landelijke spreiding, technische kennis, kennis van de Kringloopwijzer en geschiktheid als bedrijfsbegeleider.


Ammoniak- en methaanemissies

In het Netwerk Praktijkbedrijven gaan veertig melkveebedrijven samen met wetenschappers, bedrijfsbegeleiders en projectondersteuners aan de slag om de reductie van ammoniak- en methaanemissies met 10 tot 30 procent te reduceren.


De tien onderzoeksbedrijven en dertig demonstratiebedrijven in het Netwerk Praktijkbedrijven krijgen sinds januari begeleiding. Het Netwerk Praktijkbedrijven is nu klaar om de eerste ervaringen en resultaten door te vertalen naar de 76 ambassadeurs.

Aan de hand van Kringloopwijzers en de Ammoniakcheck wordt bij deze ambassadeurs gekeken waar de melkveebedrijven staan en welke eerste stappen zij kunnen nemen. Ook inventariseren de begeleiders welke vragen er onder de melkveehouders leven en wat ze nodig hebben om aan de slag te gaan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  50 %
 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
Meer weer