Netwerk Praktijkbedrijven breidt fors uit

Het Netwerk Praktijkbedrijven in de melkveesector vergroot de slagkracht. De 76 ambassadeurs krijgen extra begeleiding. Hiervoor worden negentien bedrijfsbegeleiders geworven.

Netwerk+Praktijkbedrijven+breidt+fors+uit
© Pixabay

In Netwerk Praktijkbedrijven gaan veertig melkveebedrijven samen met wetenschappers, bedrijfsbegeleiders en projectondersteuners aan de slag om de reductie van ammoniak- en methaanemissies met 10 tot 30 procent te reduceren. De nadruk ligt daarbij op haalbare en betaalbare maatregelen, passend bij alle typen melkveehouders en bedrijfsvoeringen.

Doel van dit netwerk is ook collega-melkveehouders te inspireren en ondersteunen om ook aan de slag te gaan. Zo moet in 2024 80 procent van de melkveehouders zijn bereikt. Onder de deelnemers zijn melkveehouders die als voorloper kunnen worden omschreven, maar ook boeren die voor het eerst aan een project meedoen.

Begeleiders, geen adviseurs

Het netwerk is voor de te verwerven ambassadeurs nadrukkelijk op zoek naar begeleiders en niet naar adviseurs. Het gaat om het vervullen van de rol van sparringpartner naar de boer. De uitdaging wat betreft de reductie vullen de bedrijfsbegeleiders in met zowel oude als nieuwe kennis. Die halen ze samen met melkveehouders binnen Netwerk Praktijkbedrijven boven water.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  25 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer