Vierde mini-zuivelfabriek Lely Orbiter in gebruik genomen

Op het vierde melkveebedrijf in Nederland is vrijdag de Lely Orbiter in gebruik genomen. Daarmee is Reijer Rotgans in het Noord-Hollandse Hippolytushoef de vierde boer die op zijn eigen erf melk verwerkt met het automatisch zuivelverwerkingssysteem van Lely.

Vierde+mini%2Dzuivelfabriek+Lely+Orbiter+in+gebruik+genomen
© Eigen Foto

Onder het label 'Mijn Melk' brengt Rotgans de zuivel nu direct van het erf naar de supermarkt en consument. Zo verhoogt de boer de waarde van zijn melk en speelt hij in op de behoefte van een groeiende groep consumenten aan lokaal geproduceerde producten.

Voor hem is innoveren de sleutel tot een toekomstbestendig bedrijf. 'Boer zijn is meer dan alleen koeien melken. Je moet ondernemend zijn. Er valt meer te halen uit de sector. Groei zit tegenwoordig niet meer in uitbreiding, maar vooral in verbreding van de activiteiten.'


Meer dan duizend supermarkten

Die verbreding vindt Rotgans in de Orbiter. De boeren die aangesloten zijn bij Mijn Melk verwerken de melk zelf binnen 24 uur op hun erf. Inmiddels ligt de zuivel 'direct van de boerderij' in meer dan duizend supermarkten door heel Nederland.

Komende periode breidt Lely de distributie en het aantal aangesloten melkveehouders verder uit. Na de introductie van room en halfvolle Jersey-melk met van nature 30 procent meer eiwit, verwacht Lely bovendien op korte termijn de productiemogelijkheden van de Orbiter verder uit te breiden, zodat melkveehouders hun productaanbod kunnen vergroten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer