Verbeterde voergrijper voor Lely Vector-voersysteem

Lely introduceert een verbeterde voergrijper voor het automatische Lely Vector-voersysteem. Het nieuwe design zorgt voor een hogere betrouwbaarheid, een langere levensduur en lagere onderhoudskosten.

Verbeterde+voergrijper+voor+Lely+Vector%2Dvoersysteem
© Lely

In de voerkeuken laadt de voergrijper de verschillende voersoorten in de meng- en voerrobot met een nauwkeurigheid van maximaal 98 procent. De Lely Vector weet wanneer het tijd is voor een nieuwe voerronde. Elke diergroep krijgt meerdere malen per dag het benodigde rantsoen.

De nieuwe vorm van de grijperhelften zorgt ervoor dat de grijper beter wordt gesloten. Voerverlies van enkelvoudige grondstoffen, zoals tarwe, krachtvoer en andere losse producten, behoren nu tot het verleden. Bovendien blijft de keuken volgens Lely netter en schoner.

De nieuwe geometrie van de schrapers in de grijperhelften van de voergrijper verhoogt de laadnauwkeurigheid. Daarnaast heeft Lely nieuwe grijptanden ontwikkeld die lange voersoorten efficiënter kunnen laden.


Roestvrij staal

De grijperhelften van de nieuwe voergrijper zijn vervaardigd uit roestvrij staal. Hetzelfde geldt voor alle onderdelen die in contact komen met het voer. Dit voorkomt slijtage die kan worden veroorzaakt door de zuurhoudende sappen van het voer. Het koord voor het sluitmechanisme is daarom ook vervangen door een roestvrijstalen ketting. Bij een levensduur van tien jaar betekent dit 90 procent minder onderhoudswerkzaamheden, rekent Lely voor.

De nieuwe voergrijper vervangt de huidige en is ook verkrijgbaar als upgrade voor bestaande Vector-gebruikers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  17° / 11°
  85 %
 • Maandag
  17° / 9°
  5 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  5 %
Meer weer