Waardplantenlijst xylella uitgebreid

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft de waardplantenlijst van xylella fastidiosa uitgebreid met tien nieuwe soorten.

Waardplantenlijst+xylella+uitgebreid
© European and Mediterranean Plant Protection Organisation

Het gaat om wilde soorten, maar ook om soorten die gekweekt en verhandeld worden, meldt de LTO Vakgroep bomen, vaste planten en zomerbloemen. De tien toegevoegde planten zijn athyrium filix-femina, coronilla, echium plantagineum, lavatera cretica, lonicera implexa, perovskia abrotanoides, rhamnus, rosmarinus/salvia rosmarinus, salvia officinalis en santolina magonica.


Volgens de vakgroep heeft de uitbreiding de grootste gevolgen voor landen buiten de Europese Unie die exporteren op het principe van 'vrije bedrijven'. Partijen afkomstig uit deze landen worden bij import bemonsterd en getoetst. 'Importanalyse van de afgelopen jaren laat zien dat het tenminste gaat om negen zendingen met plantmateriaal van santolina uit Ethiopië in de periode 2018 tot nu.' Het is nog onduidelijk of het om santolina magonica gaat.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer