Kalverhouders overwegend positief over toekomstvisie

Ruim zestig kalverhouders in de regio Noord praatten 23 september mee over de toekomstvisie van de kalverhouderij. De reacties waren overwegend positief.

Kalverhouders+overwegend+positief+over+toekomstvisie
© Studio Van Assendelft

De bijeenkomst was de eerste uit een serie van vier die worden georganiseerd door de Vereniging van Vleeskalverhouders (VKK). De bijeenkomsten volgen op de huiskamerbijeenkomsten die in juli werden gehouden. In de vier regio's leverden toen 160 kalverhouders input voor het schrijven van de toekomstvisie.

De kalverhouders in regio Noord reageerden overwegend positief op de toekomstvisie. De meeste discussies gingen over een goede opkoopregeling om het aantal kalverplaatsen terug te brengen en het wel of niet introduceren van dierrechten. Ook de ontwikkeling van emissiearme stalsystemen kwam ter sprake.


Op 28, 29 en 30 september zijn er bijeenkomsten voor de andere regio's in respectievelijk Oirschot, Barneveld en Bentelo. De input van kalverhouders uit de bijeenkomsten wordt verwerkt in de definitieve toekomstvisie. VKK bespreekt de visie ook met ketenpartijen om te komen tot een concreet plan waarmee de sector naar demissionair landbouwminister Carola Schouten kan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer