Verjaardagsbloemetje meest besteld

In Nederland worden de meeste bloemen besteld als verjaardagscadeau. Dat blijkt uit data van Topbloemen.nl. Bijna niemand koopt bloemen voor zichzelf.

Verjaardagsbloemetje+meest+besteld
© Topbloemen

In totaal werd aan 15.813 klanten gevraagd voor welke gelegenheid een boeket besteld werd. Ruim 27 procent van de mensen die een boeket bestelden, gaven aan dat dit ter ere van een verjaardag was. De op een na meest gekozen gelegenheid was 'om te feliciteren' (23 procent), gevolgd door 'om iemand een hart onder de riem te steken' (18 procent).

Ook werd aan 19.562 mensen gevraagd voor wie ze een boeket bestelden. 39 procent van de klanten bestelt een boeket voor een familielid, gevolgd door een vriend of vriendin. 14 procent van de klanten bestelt wel eens een bloemetje voor een collega. Opvallend was dat slechts 0,7 procent van de respondenten een boeketje voor zichzelf koopt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer