%27Stop+hittestress%27%2Dactie+rond+Binnenhof
Nieuws
© Dierenbescherming

'Stop hittestress'-actie rond Binnenhof

Met posters en filmbeelden vragen Dierenbescherming en Eyes on Animals deze en volgende week rond het Binnenhof in Den Haag aandacht voor de campagne 'Stop hittestress'.

De organisaties roepen hiermee de politiek op om dieren tijdens veetransport beter te beschermen bij warm weer. De Tweede Kamer nam in juni twee moties aan, waardoor veetransport boven de 30 graden niet mogelijk is. Dieren mogen verder bij warm weer niet langer dan een kwartier in een stilstaande vrachtwagen wachten bij het slachthuis. Landbouwminister Carola Schouten lijkt weinig te voelen voor nieuwe wettelijke normen.

Ze verwijst naar de evaluatie van de Europese diertransportverordening en de daarop volgende herziening van de regels. Dierenbescherming en Eyes on Animals geven aan teleurgesteld te zijn. Zij dringen er bij de minister op aan om de aangenomen moties om te zetten in wetgeving. Met de posters en video die twee weken lang te zien zijn, willen ze hun boodschap kracht bijzetten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  90 %
Meer weer