'Stop hittestress'-actie rond Binnenhof

Met posters en filmbeelden vragen Dierenbescherming en Eyes on Animals deze en volgende week rond het Binnenhof in Den Haag aandacht voor de campagne 'Stop hittestress'.

%27Stop+hittestress%27%2Dactie+rond+Binnenhof
© Dierenbescherming

De organisaties roepen hiermee de politiek op om dieren tijdens veetransport beter te beschermen bij warm weer. De Tweede Kamer nam in juni twee moties aan, waardoor veetransport boven de 30 graden niet mogelijk is. Dieren mogen verder bij warm weer niet langer dan een kwartier in een stilstaande vrachtwagen wachten bij het slachthuis. Landbouwminister Carola Schouten lijkt weinig te voelen voor nieuwe wettelijke normen.

Ze verwijst naar de evaluatie van de Europese diertransportverordening en de daarop volgende herziening van de regels. Dierenbescherming en Eyes on Animals geven aan teleurgesteld te zijn. Zij dringen er bij de minister op aan om de aangenomen moties om te zetten in wetgeving. Met de posters en video die twee weken lang te zien zijn, willen ze hun boodschap kracht bijzetten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer