Stikstofcontrole+Brabantse+glastuinbouwbedrijven
Nieuws
© Ruud Ploeg

Stikstofcontrole Brabantse glastuinbouwbedrijven

Een aantal glastuinbouwbedrijven in Noord-Brabant is door de Omgevingsdienst gecontroleerd op hun stikstofuitstoot.

De bedrijven moeten binnen twee weken inzichtelijk maken of ze een vergunning nodig hebben in het kader van de Wet Natuurbescherming (Wnb). Dat kan door informatie te overleggen over het gasverbruik en verkeersbewegingen binnen het bedrijf.

De meeste glastuinbouwbedrijven wisten tot voor kort niet dat ze een Wnb-vergunning nodig hadden en hebben te goeder trouw gehandeld. Glastuinbouw Nederland en ZLTO vinden om die reden dat er niet actief gehandhaafd moet worden en dat er een generieke oplossing moet komen voor het stikstofprobleem.

Weer

 • Zaterdag
  13° / 5°
  10 %
 • Zondag
  14° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 7°
  40 %
Meer weer