Pieter Grinwis (CU): 'Laat beleid aansluiten bij goede landbouwpraktijk'

Pieter Grinwis (41) is zoon van een akkerbouwer uit het Zuid-Hollandse Ouddorp. Hij woont sinds enkele jaren in Den Haag en was daar fractievoorzitter van de ChristenUnie (CU). Grinwis is sinds maart Tweede Kamerlid namens die partij en heeft een brede portefeuille met daarin ook land- en tuinbouw, klimaat en ruimtelijke ordening.

Grinwis werkt nog graag mee op het ouderlijk bedrijf om naar eigen zeggen 'met de voeten in de klei te blijven staan'. Hij maakt zich als Kamerlid hard voor beleid dat uitvoerbaar is en aansluit bij de praktijk van boeren en tuinders. Tegelijk is hij ook kritisch en diende hij een motie in om de import van kalveren beter te reguleren.

Verder is het Tweede Kamerlid kritisch op handelsverdragen en meent hij dat de Europese markt beschermd moet worden tegen goedkope import van buitenaf. 'Een level playing field is voor boeren en tuinders zeer belangrijk. Als ik thuiskom bij mijn ouders en broer, gaat het altijd over de prijs.'

Ook voor de tuinders maakt Grinwis zich sterk. Hij stelde dat stimuleringsregelingen voor duurzame energie voor glastuinders beter toegepast kunnen worden en de tariefstelling van de Opslag duurzame energie- en klimaattransitie (ODE).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer