Denemarken slacht aanzienlijk meer varkens

Het aantal varkensslachtingen in Denemarken is toegenomen. Dit komt door de druk op de export van biggen, in combinatie met een groeiende varkensstapel sinds begin 2020. Dat meldt de Deense koepelorganisatie voor de landbouw- en voedingsindustrie (L&F).

Denemarken+slacht+aanzienlijk+meer+varkens
© Twan Wiermans

De organisatie L&F spreekt van een aanzienlijke toename van het aantal geslachte varkens. In de eerste helft van 2021 werden in Denemarken 9,16 miljoen varkens geslacht. Dat waren er bijna 670.000 (7,9 procent) meer dan in dezelfde periode in 2020.

Corona beïnvloedde deze ontwikkeling. Maar de belangrijkste oorzaak is volgens L&F de groei van de Deense varkensstapel. Met 13,27 miljoen dieren bereikte die in juli het hoogste peil sinds 2007.


Biggenexport gedaald

De daling van de export komt grotendeels voor rekening van biggen in het gewichtsbereik van 15 tot 50 kilo. De export van deze biggen ging omlaag met 511.560 dieren (-5,9 procent). Ook gingen minder slachtzeugen de grens over.

L&F verwacht niet dat de Deense varkensproductie snel zal afnemen. De zeugenstapel aldaar groeide in juli namelijk nog met 2 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, ondanks de hoge voerkosten onder de lagere producentenprijzen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer