EGG Microtubers wint innovatieprijs PotatoEurope

De Gold Innovation Award van PotatoEurope 2021 is door de jury toegekend aan E Green Global (EGG). Dat Zuid-Koreaanse bedrijf ontwikkelde de methode voor de productie van microknollen.

EGG+Microtubers+wint+innovatieprijs+PotatoEurope
© Nieuwe Oogst

Ondanks afgelasten van het internationale aardappelevenement is de innovatieprijs woensdag toch uitgereikt in een klein gezelschap op de locatie van Wageningen UR, Open Teelten in Lelystad. Uit meer dan dertig inzendingen selecteerde de jury uiteindelijk een top drie van innovaties.

De Silver Innovation Award gaat naar Nucrop voor een alternatieve methode van loofdoding van het bedrijf Crop.zone. HZPC mocht de Bronze Innovation Award in ontvangst nemen voor de Smart Bigbag.


Microknollen jaarrond oogsten

Jurylid en boegbeeld van de Topsector Agri&Food Dirk Duijzer zegt over de winnende innovatie dat die veel kan betekenen voor de aardappelsector. Het betreft een technologie om op grote schaal virusvrije en vitale microknollen te produceren in speciaal ingerichte laboratoria. Deze EGG Microtubers kunnen jaarrond worden geoogst en direct machinaal uitgeplant in de volle grond.'Dit is een sprong vooruit naar de vernieuwing van rassen en een innovatie die snel en breed toepasbaar is. We verwachten dat de aardappelsector in deze microknollen een toepasbare doorbraak zal herkennen', stelt Duijzer. De ingezonden innovaties zijn beoordeeld op de mate van vernieuwing, potentiële impact en de toepasbaarheid in de aardappelsector.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer