FloraHolland+wijzigt+aanpak+milieuregistratie+en+%2Dcertificering
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland wijzigt aanpak milieuregistratie en -certificering

Bloemenveiling Royal FloraHolland verandert haar aanpak voor digitale milieuregistratie en milieucertificering. In plaats van te werken met sancties gaat de bloemenveiling kwekers stimuleren door hen te begeleiden en deelname makkelijker maken.

De directie van Royal FloraHolland heeft dit besluit genomen mede op basis van een advies van de ledenraad. De sancties in de vorm van boetes en tijdelijke uitsluiting van de marktplaats worden voorlopig achterwege gelaten. Het doel van de vernieuwde aanpak is de gezamenlijke duurzaamheidsambitie van de coöperatie te realiseren.

'Digitale milieuregistratie en milieucertificering blijven een belangrijke eerste stap om onze sector verder te verduurzamen en toekomstbestendig te houden', zegt Steven van Schilfgaarde, CEO van Royal FloraHolland.


Plan opstellen

De komende periode gaat de bloemenveiling in gesprek met groepen kwekers, de FloraHolland Product Commissies (FPC), om samen te ontdekken hoe een forse toename kan worden gerealiseerd van het aantal aanvoerders met digitale milieuregistratie en een milieucertificaat. Het Team Duurzame Ontwikkeling en het Begeleidingsteam Milieuregistratie en Milieucertificering gaan gezamenlijk met andere partners, per FPC een plan opstellen.


Royal FloraHolland blijft de implementatie van milieuregistratie en milieucertificering stimuleren tot eind 2022, waarna besloten wordt of bijsturing, eventueel in de vorm van sancties, nodig is.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
 • Zondag
  8° / 4°
  30 %
Meer weer