Productinformatie FloraHolland moet beter

De betrouwbaarheid van de productinformatie bij Royal FloraHolland moet beter. Dat blijkt uit een enquête die de bloemenveiling onder inkopers heeft gehouden.

Productinformatie+FloraHolland+moet+beter
© Thierry Schut

Met name foto's moeten een beter beeld geven, vinden de respondenten. Ze moeten representatief, actueel en van goede kwaliteit zijn, toont het onderzoek aan. Dit geldt voor aanvoer bij de klok en de directe handel. Een meerderheid van de ondervraagde inkopers onderschrijft de meerwaarde van de nieuwe RFH photo-app en de quality index bij het kopen van bloemen en planten.


'De behoefte aan de quality index toont aan dat kopers in het huidige inkoopproces niet voldoende kunnen vertrouwen op de productinformatie', concludeert FloraHolland. 'Zij hebben behoefte aan een score die per kweker de betrouwbaarheid van aanvoerinformatie toont', stelt een woordvoerder van de veiling.
Klachtenafhandeling

Naar aanleiding van de uitslag van de enquête lanceert FloraHolland deze zomer een verbeterde quality index. Daarnaast gaat de bloemenveiling de klachtenafhandeling beter op orde brengen en de aanvoerinformatie strenger controleren.

FloraHolland heeft in mei aan inkopers gevraagd hoe de veiling de betrouwbaarheid van aanvoerinformatie kan verbeteren. De enquête is gestuurd naar ruim 1.200 inkopers, waarvan 18 procent de vragen heeft beantwoord.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
Meer weer