Flora Futura onderzoekt alternatief platform FloraHolland

Vakvereniging Flora Futura onderzoekt een alternatief platform voor Royal FloraHolland. Het is een reactie op recente ontwikkelingen rond het (landelijk) veilen. Flora Futura mist de win-winsituatie.

Flora+Futura+onderzoekt+alternatief+platform+FloraHolland
© FloraHolland

Flora Futura heeft dit gisteren in een brief bekendgemaakt aan de directie van FloraHolland. Op 14 mei heeft de vakvereniging al aangegeven dat de samenwerking met FloraHolland voorlopig on hold wordt gezet.

Inmiddels heeft Flora Futura een aardig beeld gekregen van de plannen van FloraHolland en de consequenties die deze hebben voor de toekomst van zowel de kwekerijen als de handelsbedrijven in de achterban. Ondersteund door de resultaten van een enquête heeft de vakvereniging aangegeven waar de plannen van FloraHolland problemen opleveren voor de achterban.


Toegevoegde waarde

'Wij zijn ervan overtuigd dat FloraHolland alle middelen in handen heeft om een platform te maken dat voor veel van haar leden en klanten van toegevoegde waarde is, maar de uitvoering daarvan is voor ons niet zichtbaar. Daaruit concluderen wij dat de veiling andere intenties heeft. FloraHolland pakt slechts verbeterpunten op die voor de organisatie zelf interessant zijn, aandachtspunten die voor haar leden en/of klanten essentieel zijn, worden volledig genegeerd', schijft Flora Futura in de brief.

'Het even snel doordrukken van landelijk veilen op het moment dat alles on hold staat, zonder rekening te houden met de behoeftes van de gebruikers en de afspraken die FloraHolland en Flora Futura hebben gemaakt, voelt voor veel kwekers en handelaren als een mes in de rug. Van een win-winsituatie is in ieder geval geen sprake.'

Door de keuze van FloraHolland voor de 'one size fits all'-oplossing in het landelijk veilen, voelt Flora Futura zich genoodzaakt te zoeken naar alternatieve oplossingen die wel recht doen aan het exclusieve assortiment sierteeltproducten waar Nederland sterk in is. En aan de bedrijven die daarvan afhankelijk zijn. Mocht FloraHolland uiteindelijk tot de conclusie komen dat de huidige 'rücksichtslose' weg toch niet de juiste is, dan hoort Flora Futura dat graag.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer