FloraHolland rolt beeldveilen bij planten uit

Bloemenveiling Royal FloraHolland start komende week in het Noord-Hollandse Aalsmeer en het Zuid-Hollandse Naaldwijk met de uitrol van het beeldveilen bij planten.

FloraHolland+rolt+beeldveilen+bij+planten+uit
© Johan Wissink

De transformatie naar het beeldveilen geschiedt in drie fases, aldus een woordvoerder van de veiling. FloraHolland gaat vanaf 19 juli over op het beeldveilen van groene planten. Twee weken later zijn de bloeiende planten aan de beurt en weer twee weken later, op 16 augustus, staan de tuinplanten op het schema.


In het veilschema dat verschijnt op de woensdag voorafgaand aan de veiling maakt de bloemenveiling bekend wanneer een productgroep exact aan de beurt is. De overstap naar het beeldveilen is onderdeel van de transitie naar landelijk digitaal veilen. Daarbij wordt het huidige verdeelproces geleidelijk vervangen door vraaggestuurd orderpicken. Bloemen worden al langer niet meer fysiek geveild bij FloraHolland.


Enquête onder kopers

FloraHolland is een nieuwe enquête begonnen over hoe het bedrijf de digitale veiling kan verbeteren. De veiling is benieuwd welke functies kopers gebruiken in de voorbereiding bij klokvoorverkoop en het veilen. Het bedrijf heeft hierover vorige week vragen rondgestuurd.

De veiling heeft in mei al aan inkopers gevraagd hoe het bedrijf de betrouwbaarheid van aanvoerinformatie kan verbeteren. Een andere vraag die de veiling de klanten gaat voorleggen, is welke behoefte ze hebben rondom de toekomstige aflevering van de bloemen en planten die zij op de klok of in de klokvoorverkoop hebben aangeschaft.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer