Minder melkgeld in januari voor melkveehouders RFC

Leden-melkveehouders van Royal FrieslandCampina (RFC) gaan het nieuwe jaar in met een lagere melkprijs. De zuivelonderneming haalt bijna een euro per 100 kilo melk van de garantieprijs af.

Minder+melkgeld+in+januari+voor+melkveehouders+RFC
© Dirk Hol

De FrieslandCampina-garantieprijs van januari daalt met 0,94 euro ten opzichte van december. Toen lag de prijs op 35,19 euro per 100 kilo en in januari op 34,25 euro. Deze daling is gebaseerd op de verwachting dat de melkprijzen van referentiebedrijven een kleine daling zullen laten zien in reactie op marktontwikkelingen. In de garantieprijs van de maand januari zijn geen correcties verwerkt. Dat was wel het geval in de garantieprijs van de vorige maand.

Ook Arla kondigde eerder deze maand een lagere melkprijs aan. Arla Foods betaalt haar leveranciers in januari een basisprijs van 31,96 euro per 100 kilo. Dat is 1,19 euro minder dan in december.

Biologische melk

Biologische melkveehouders van FrieslandCampina beuren volgende maand juist ruim 1,5 euro meer per 100 kilo.

De biologische garantie voor januari stijgt met 1,58 euro ten opzichte van december naar 46,99 euro per 100 kilo. Deze verhoging is gebaseerd op de verwachting dat de melkprijzen van de referentiebedrijven gering zullen stijgen. In de biologische garantieprijs van de maand januari zijn geen correcties verwerkt. Dat was wel het geval in de biologische garantieprijs van de vorige maand.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer