Miedema poot en bemest met gps

De Miedema Structural is in staat om in één werkgang plaatsspecifiek te poten, te bemesten en granulaat toe te dienen. Lourens Landbouwmechanisatie in Oldenzijl liet de machine zien op de Landbouw Vakbeurs in Assen.

Miedema+poot+en+bemest+met+gps
© nieuwe oogst

Op basis van verschillende taakkaarten kan de machine de plantafstand variëren, plaatsspecifiek bemesten (korrels of vloeibaar) en granulaat toedienen waar het nodig is.

Het afgelopen jaar hebben vijf machines in de praktijk met succes gedraaid. In Assen werd de machine voor het eerst op een beurs getoond.

Kouters

‘Het is mogelijk om de meststoffen op verschillende manieren toe te voegen. Bij fosfaat kan dat met een spuitdop boven over de rug. Bij stikstof is het beter om met kouters te werken’, zegt Mart Bakker van Lourens Landbouwmechanisatie.

Slangenpomp

De Miedema Structural 2000 pootmachine is op de vakbeurs voorzien van een gps-simulator om de werking van de machine goed te tonen. Zo is het mogelijk om de machine te tonen alsof deze over een perceel rijdt.

Bakker: ‘Om de werking goed te kunnen laten zien, werken we met extremen. Bij de spuitdop en de kouters zijn de verschillen in afgifte duidelijk te zien.’

Verstoppingen

Het systeem werkt met een slangenpomp, geeft Bakker aan. ‘In vergelijking met een druksysteem is een slangenpomp minder gevoelig voor verstoppingen.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer