Aanvullende mastitistherapie beperkt antibioticagebruik

Met hulp van een aanvullende therapie ontwikkeld door Anifera werken antibiotica tegen mastitis beter. Voor de verdere ontwikkeling van deze therapie krijgt het bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk nu een nieuwe geldinjectie van Stonehaven incubate. Dat investeert in innovatieve diergezondheidsbedrijven.

Aanvullende+mastitistherapie+beperkt+antibioticagebruik
© Twan Wiermans

De techniek die Anifera toepast, is gebaseerd op kleine in de natuur voorkomende moleculen die bacteriën gevoeliger maken voor antibiotica. Deze natuurlijke moleculen voorkomen dat de bacteriën een biofilm kunnen ontwikkelen, waardoor ze gevoeliger worden voor antibiotica.

Anifera heeft deze aanvullende therapie getest bij mastitis. Daaruit blijkt volgens het bedrijf dat het mogelijk is om met minder antibiotica hetzelfde resultaat te bereiken. Zelfs oudere antibioticasoorten waartegen al resistentie bestaat, kunnen weer werkzaam zijn. Met de extra geldinjectie gaat Anifera de aanvullende therapie verder testen. Die zal ook gebruikt kunnen worden voor de aanpak van andere bacteriële infecties.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer