Limburg zet drones in tegen illegale hennepteelt

In het Limburgse buitengebied worden sinds een paar weken drones ingezet om maispercelen vanuit de lucht te inspecteren op hennep. Dit vindt plaats in het kader van het project 'Het Groene Goud', uitgevoerd door toezichthouders van de provincie en de Groene Brigade.

Limburg+zet+drones+in+tegen+illegale+hennepteelt
© LLTB

De dronevluchten van de afgelopen weken hebben niet geleid tot nieuwe vondsten van hennep. Volgens de betrokken partijen is dat onder meer te danken aan het succes van het hennepbestrijdingsproject. Binnen het project werken de politie, LLTB en ondernemers samen.

'Hennepteelt tussen de mais leidt elk jaar tot ergernis en schade', zegt LLTB-voorzitter Léon Faassen. 'Deze criminele activiteit kan alleen een halt worden toegeroepen door een goede samenwerking.'

Eerder werden percelen vanuit de lucht met helikopters door de politie gecontroleerd op de aanwezigheid van de plant. 'Door gebruik te maken van drones kan gericht en efficiënt te werk worden gegaan om hennep op te sporen in maisvelden', zegt gedeputeerde Madeleine van Toorenburg van CDA in Limburg.


Grotere pakkans

'De resultaten laten zien dat het opsporen vanuit de lucht ervoor zorgt dat deze vorm van hennepteelt minder aantrekkelijk is voor criminelen', vervolgt Van Toorenburg. 'De pakkans is toegenomen, doordat we in korte tijd veel gebieden in kaart kunnen brengen en gericht kunnen ruimen.'

In de gemeente Maasgouw vinden in september nog dronevluchten plaats.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  20 %
Meer weer