Een op de vijf melkveehouders wil investeren in stal

Bijna 20 procent van de Nederlandse melkveehouders heeft plannen voor een investering in de stal. 10 procent wil de bestaande stal renoveren, 7 procent gaat voor een nieuwe stal. De overige 3 procent heeft plannen om de stal te verduurzamen.

Een+op+de+vijf+melkveehouders+wil+investeren+in+stal
© Twan Wiermans

Dat blijkt uit resultaten van de jaarlijkse data-actualisatie van marketingbureau Agridirect die in het voorjaar van 2021 heeft plaatsgevonden onder Nederlandse melkveebedrijven. Ongeveer vierduizend bedrijven hebben informatie gedeeld over bedrijfsactiviteiten waaronder de behoefte om in de stal te investeren.

Van de melkveehouders met investeringsplannen geeft 40 procent aan het dak te willen vernieuwen. 32 procent wil investeren in de stalvloer. Eveneens geeft 32 procent aan de stalinrichting te willen vernieuwen, 8 procent wil een nieuwe gevel.

Tijdsplanning

Ruim een kwart van de investeerders wil zijn of haar plannen dit jaar nog realiseren: 10 procent heeft de opdracht namelijk al getekend en 17,6 procent geeft aan te wil investeren in de tweede helft van 2021. 22 procent wil investeren in 2022, 8,5 procent heeft dit gepland voor 2023 en 29 procent heeft nog geen tijdsplanning.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer