PHC+en+Vitens+gaan+samenwerken+bij+verkoop+fulvine+en+humuszuren
Nieuws
© ZLTO

PHC en Vitens gaan samenwerken bij verkoop fulvine en humuszuren

Plant Health Cure (PHC), onderdeel van Den Ouden Groep, heeft een overeenkomst gesloten met waterbedrijf Vitens om de volledige productie van fulvine en humuszuren te gaan verkopen.

De samenwerking is een belangrijke stap richting duurzaam en verantwoord gebruik van de Nederlandse bodem.

Fulvine en humuszuren komen vrij bij drinkwaterwinning in veenweidegebied en zijn grootschalig en langdurig toepasbaar in de land- en tuinbouw. Ze vergroten de effectiviteit van specifieke gewasbeschermingsmiddelen en verhogen de opname van meststoffen en mineralen.


Voor boeren en telers zorgt de samenwerking voor een consistente levering en samenstelling van het product. Fulvine en humuszuren ondersteunen onder andere de opname van bladbemesting en helpen mineralisatie op gang te brengen bij koude bodemomstandigheden. Bovendien zorgt het natuurlijke winningsproces ervoor dat het product geen ballaststoffen bevat voor de land- en tuinbouw. Het herwinbare product van PHC en Vitens is bekend onder de merknaam Fulvic 25.

Door de toepassing van Fulvic 25 te vergroten binnen de Nederlandse land- en tuinbouw, kan de dosering meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen omlaag. Het door de twee bedrijven gestelde doel ligt daarmee in lijn met de Europese Green Deal en voldoet aan diverse Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  18° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 13°
  10 %
Meer weer