Leren plukken tijdens De Fruitigste Dagen

Klein- en steenfruittelers hebben afgelopen weekend tijdens De Fruitigste Dagen hun deuren geopend voor het grote publiek. Een van de deelnemers was Fruittuin Verbeek in het Gelderse Oldebroek.

Het publiek weet zich goed te vermaken bij Fruittuin Verbeek. De zelfplukkers zoeken hun weg door de percelen met bessen en kersen. Bezoekers van de boerderijwinkel kunnen kiezen uit diverse soorten vers fruit en een ruim assortiment aan producten. Het zonnige weer zorgt ervoor dat het terras van de horeca goed is gevuld.

Nieke Verbeek bekijkt het allemaal met een grote glimlach. 'Wij noemen dit het leukste uitje tussen de fruitbomen. Want we bieden echt een dagje uit voor jong en oud. Dus hebben we naast diverse zelfplukpercelen springkussens en een trekkerbaan met skelters van John Deere.'


Halfrijp

Een dag zoals deze betekent voor de fruitteler ook het geven van veel informatie aan de bezoekers. 'We krijgen veel vragen over wanneer iets rijp is om te plukken. Dat weten veel mensen niet en die oogsten dan halfrijp fruit. Ook de wijze van plukken is belangrijk om te vertellen. Zo kun je kersen beter met het steeltje plukken dan zonder het steeltje. Want dan blijft de kers langer goed', legt ze uit.

Ondanks het lastige groeiseizoen valt er tijdens De Fruitigste Dagen in Oldebroek voldoende te oogsten voor de zelfplukkers. Verbeek geeft aan dat geduld een schone zaak is. 'Voor ons als telers is dit een lastig fruitjaar met een late en lange bloei. Ook hebben we nog steeds veel last van de afgelopen droge seizoenen. Daardoor zijn sommige oogsten wat later dan gebruikelijk. Ik moet mensen regelmatig uitleggen dat ze op sommige stukken beter nog even kunnen wachten met plukken en beter over een tijdje weer terug kunnen komen voor een tweede plukronde, want ze zijn natuurlijk altijd welkom.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer