Regen vertraagt in Duitsland oogst wintergerst

Het wisselvallige weer zorgt er in Duitsland voor dat de oogst van wintergerst op veel plaatsten steeds weer moet worden onderbroken.

Regen+vertraagt+in+Duitsland+oogst+wintergerst
© Han Reindsen

Bijna de helft van de 1,25 miljoen hectare wintergerst moet nog worden gedorst en de regionale verschillen in oogstvoortgang zijn enorm. Dit blijkt uit het eerste oogstrapport van de Duitse Boerenbond (DBV).

De tot nu toe gerapporteerde opbrengsten voor wintergerst liggen meestal tussen de 6,5 en 8,5 ton per hectare en dus in de range die de DBV voor de oogst voorspelt. De DBV gaat er dan ook van uit dat de in de vooroogstraming genoemde hoeveelheid van 9,3 miljoen ton wordt gehaald. Vorig jaar was dit 8,7 miljoen ton.


Weinig zinvolle cijfers

Omdat de overige graansoorten tot nu toe slechts in kleine hoeveelheden zijn geoogst, zijn er weinig zinvolle cijfers beschikbaar. Maar uit de weinige beschikbare rapporten blijkt dat het totale verwachte oogstvolume van 45,4 miljoen ton graan kan worden gehaald. Vorig jaar was dit 42,3 miljoen ton.


Het eerste oogstrapport van de DBV is gebaseerd op enquêtes onder de achttien regionale boerenverenigingen over de daadwerkelijk geoogste hoeveelheden. Over veertien dagen brengt de DBV verslag uit over het verdere verloop van de graan- en koolzaadoogst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  2° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
Meer weer