Achmea keert overstromingsschade gebouwen bij kleine rivieren uit

De grote verzekeraars Interpolis, Centraal Beheer Achmea en Avéro Achmea gaan waterschade aan bedrijfsgebouwen en inventaris vergoeden die is veroorzaakt door het bezwijken van een secundaire waterkering. Denk aan dijken en overstromingen van kleine rivieren als De Geul.

Achmea+keert+overstromingsschade+gebouwen+bij+kleine+rivieren+uit
© Johan Wissink

'We nemen deze claims in behandeling. Wij zien het als maatschappelijke plicht om in deze unieke situatie hulp te bieden aan zakelijke klanten. De nood is nu zo hoog', geeft een woordvoerder aan. Het gaat om een eenmalige uitkering. 'De verzekeringsvoorwaarden worden niet verruimd.'

De Achmea-dochterbedrijven willen de uitgekeerde bedragen verhalen op de Wet tegemoetkoming voor schade bij rampen. Demissionair premier Mark Rutte liet onlangs weten dat deze wet voor niet-verzekerbare schade voor Limburg van kracht wordt.


Schademeldingen beperkt

Tot nu toe zijn er enkele tientallen claims binnengekomen van boeren en tuinders bij de Achmea-bedrijven. 'Het aantal schademeldingen blijft beperkt. Wij krijgen vooral meldingen van boeren die schade aan gewassen en kosten voor evacuatie van het het vee willen verhalen. Dit soort zaken dekken wij niet. Schade aan gebouwen nu wel, als dat veroorzaakt is door het bezwijken van een secundaire waterkering of overstroming van een kleine rivier.'

De meldingen van glastuinders met waterschade blijven uit bij de verzekeringsbedrijven. 'We hadden verwacht dat zij overlast zouden hebben van kwelwater. Maar het lijkt erop dat dit niet het geval is.'


• Volg al onze berichtgeving over de wateroverlast

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer