Lieke Lacroix boert breed

Op Landgoed Karsveld in het Limburgse Gulpen runt Lieke Lacroix samen met haar schoonfamilie een veelzijdig bedrijf. Ze verzorgt niet alleen het melkvee, maar ontvangt ook vakantiegasten op de boerderij. Haar grootste passie ligt echter bij de stal en het geven van paardrijlessen.

De boerderij vlak naast Kasteel Karsveld is een verbreed bedrijf. De monumentale carréboerderij is omgebouwd voor vakantiewoningen. Daarnaast is er een melkveehouderij met zo'n honderd koeien en de paardenhouderij van Lacroix. 'Ik was als klein meisje al gek van paarden. Ik vind het contact met deze dieren zo mooi. Je werkt er elke dag mee en ze kennen jou ook goed. Met koeien werken vind ik ook prachtig, maar bij paarden ligt toch wel mijn passie.'

Door de tien vakantiewoningen op en rond het erf zijn er altijd gasten bij familie Lacroix. En dat vindt ze alleen maar positief. 'Het contact tussen boer en burger vinden wij belangrijk. Mensen kunnen altijd vragen stellen over hoe wij boeren. Ik vind het mooi dat je met een rondleiding door de melkveestal of een paardrijles mensen een mooie ervaring mee kunt geven.'


Doorgroeien

De stal van Lacroix staat nog redelijk in de kinderschoenen, maar er zijn plannen voor uitbreiding van zowel de paardenboxen als het lesaanbod. 'Bij mij staat paardenwelzijn hoog in het vaandel. Dat komt bij mij op de eerste plaats. En als mijn activiteiten als instructeur en fokker doorgroeien, dan zou dat fantastisch zijn, maar paardenwelzijn staat voorop.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer