Teller dode paarden na rhino op concours Valencia op zeventien

Het aantal paarden dat is overleden aan de ziekte rhinopneumonie na een bezoek aan het internationale concours hippique in het Spaanse Valencia, is opgelopen tot zeventien. Vooralsnog is de besmettelijke ziekte niet gevonden onder Nederlandse paarden.

Teller+dode+paarden+na+rhino+op+concours+Valencia+op+zeventien
© Pixabay

Dat meldde de internationale paardensportbond FEI maandag. Twee paarden stierven op het evenement zelf, zes in een paardenkliniek in Valencia en twee in Barcelona. Daarnaast overleefden vijf paarden in Duitsland en twee paarden in België de ziekte niet.

Na de wedstrijd in Valencia zijn er gevallen van rhinopneumonie bevestigd in Spanje, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Zweden, Zwitserland, Qatar en Slowakije.Ook in de Verenigde Staten is rhinopneumonie uitgebroken. Dit staat los van de wedstrijd in Valencia.


Behalve in deze EU-landen zijn in Oostenrijk, Estland, Nederland, Polen en Portugal alle internationale paardensportwedstrijden tot 11 april gecanceld. Zwitserland en Qatar staan niet op de FEI-lijst. In Zwitserland stonden geen wedstrijden gepland. De enige wedstrijd in Doha, de hoofdstad van Qatar, was begin maart, vlak nadat de uitbraak in Valencia bekend werd. Die wedstrijd werd wel verreden. Verder zijn ook andere wedstrijden, onder meer in Denemarken, afgelast.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer