Ruim 160 klanten veiling Eelde over op Kopen op Afstand

In korte tijd zijn al meer dan 160 kopers bij Royal FloraHolland Eelde overgestapt op het concernsysteem voor Kopen op Afstand (KOA). Per eind augustus wordt beeldveilen voor alle kopers geïntroduceerd.

Ruim+160+klanten+veiling+Eelde+over+op+Kopen+op+Afstand
© FloraHolland

Daarmee is direct meer dan 80 procent van het actuele klantenbestand in Eelde klaar om eind deze zomer gebruik te maken van de nieuwe veilmethode op de locatie. Thomas Bugel, locatiemanager Eelde: 'Met beeldveilen binnenkort op onze locatie in Eelde is het concernsysteem voor KOA de nieuwe standaard.'


Om kopers in Eelde wegwijs te maken met het nieuwe systeem, kregen zij afgelopen periode de mogelijkheid workshops te volgen. De workshops zijn goed bezocht, aldus de veiling en gevolgd door 145 kopers.


Schouw via fotostraat

Ook klanten die al gebruikmaakten van de verouderde, lokale variant van Kopen op Afstand, moeten deze zomer overstappen naar de nieuwe standaard (U-KOA) die aansluit op het concernsysteem.

Ik verwacht dat de tribunes door de fotostraat ook in de toekomst vol zullen blijven

Thomas Bugel, locatiemanager Royal Floraholland Eelde

De introductie van beeldveilen betekent dat er geen producten meer fysiek in de afmijnzaal worden getoond. Producten zijn nog wel fysiek in het gebouw en voor het veilen door kopers te schouwen. In de speciaal voor Eelde ontwikkelde fotostraat worden foto's gemaakt van de te veilen karren.

Op deze manier wordt het mogelijk om de karren via actuele beelden levensgroot te presenteren op de wand van de afmijnzaal. In het KOA-systeem wordt daarnaast, zoals gebruikelijk, de foto van de kweker getoond. Het blijft dus van belang dat de foto bij de partij representatief moet zijn.


Volle tribunes

De afgelopen maanden is er veel energie gestoken om de beleving van het fysieke veilen te behouden. 'Dankzij de gezamenlijke inzet met onze klanten hebben we de fotostraat kunnen ontwikkelen die binnenkort in gebruik wordt genomen', zegt Bugel.

'Zo houden we de beleving van het fysieke veilen overeind. Ik verwacht dat de tribunes hierdoor ook in de toekomst vol zullen blijven.' Eind deze zomer worden ook diverse nieuwe diensten gelanceerd voor klanten in Eelde.


Noord-Nederland en Duitsland

Royal FloraHolland heeft de intentie om van Eelde een toekomstvast veil- en logistiek centrum voor Noord-Nederland en het noordwesten van Duitsland te maken. 'Dit door toepassing van de modernste veil- en verkooptechnieken en een nieuwe manier van logistieke afhandeling.'

Een nieuw systeem is altijd even wennen, duidt de locatiemanager. 'Ik wil onze klanten complimenteren met de manier waarop zij hierop inspelen. Uiteindelijk plukken we daar allemaal de vruchten van. Dit was niet mogelijk geweest zonder onze commerciële teams die afgelopen weken keihard hebben gewerkt om dit te mogelijk te maken.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer