LTO en KAVB: 'Doelstellingen gemeente Hillegom zijn te hard'

De doelstelling van de Zuid-Hollandse gemeente Hillegom om in 2030 een 100 procent emissieloze en residuvrije bollenteelt te hebben, is te hard. Dat stellen LTO Noord en KAVB, die zich wel willen inzetten om hiernaar te streven.

LTO+en+KAVB%3A+%27Doelstellingen+gemeente+Hillegom+zijn+te+hard%27
© NPPL

De doelstelling staat beschreven in de geactualiseerde Omgevingsvisie van Hillegom. Bestuurder Arnold van Berkel van LTO Noord-afdeling Duin & Bollenstreek sprak donderdag in op een commissievergadering van de gemeente. Dat deed hij nadat LTO en KAVB eerder al een zienswijze indienden over de visie.

Van Berkel geeft aan dat de sector net als de gemeente streeft naar een 100 procent emissieloze en residuvrije bollenteelt. 'Maar de genoemde doelstelling en ambitie vinden wij te hard.' De agrarische belangenbehartigers stellen dat in de omgevingsvisie en het omgevingsplan voor het buitengebied de tekst moet worden gewijzigd. Die aanpassing moet zijn van 'de doelstelling en ambitie' naar 'het streven' naar een emissieloze en residuvrije teelt.


Nuancering

Op die manier staat het volgens LTO Noord ook omschreven in het antwoord op de zienswijze. 'Die nuancering willen we zien terugkomen in de omgevingsvisie', aldus Van Berkel. 'Als sector zullen wij vervolgens ons best doen, net zo goed als we dat nu al doen, om dit streven waar te maken.' De raad besluit donderdag 15 juli over de actualisatie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer