Delphy start proef irrigeren op basis van data

Delphy Akkerbouw heeft op twee bedrijven proeven aangelegd waarbij het irrigatiemoment en de hoeveelheid worden bepaald door op data gebaseerde softwaremodellen.

Delphy+start+proef+irrigeren+op+basis+van+data
© Veha Plastics

Delphy Digital heeft een model ontwikkeld waarmee de irrigatie voor akkerbouwgewassen kan worden gestuurd; QMS Water. Het model is gebaseerd op data vanuit sensoren, gewasparameters, bodemkarakteristieken, weersverwachtingen en dergelijke.

Aan de hand van diverse databronnen wordt het model QMS Water gevoed. Het model geeft per dag aan wat het vochttekort of vochtoverschot per perceel is. Hiermee wordt de optimale watergift geadviseerd, zodat met behulp van de inzet van QMS Water de juiste hoeveelheid water op het juiste moment wordt geadviseerd.

In Zuidwest-Nederland draait de proef op twee bedrijven, op proefboerderij Rusthoeve in het Zeeuwse Colijnsplaat en bij Maatschap Moggré in het Zeeuwse Schoondijke in de gewassen aardappelen en uien. Door de inzet van QMS Water in combinatie met het gebruik van druppelirrigatie wordt er toekomstgericht en duurzaam omgegaan met het watergebruik in de akkerbouw.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer