Geld Zuid-Holland voor facelift Greenport

Provincie Zuid-Holland stelt in 2015 een half miljoen euro subsidie beschikbaar voor het moderniseren van de greenports, verdeeld over elk halfjaar de helft.

Geld+Zuid%2DHolland+voor+facelift+Greenport
© Nieuwe Oogst

Schaalvergroting, innovatie en verduurzaming zijn noodzakelijk om de toekomst van de tuinbouwsector en aanverwante bedrijven veilig te stellen. Zuid-Holland hecht grote waarde aan haar vier Greenports, die na de Rotterdamse haven de tweede economische sector van de provincie vormen.

De Subsidieregeling planvorming bedrijventerreinen en greenportlocaties Zuid-Holland is bedoeld om plannen en onderzoeken die betrekking hebben op modernisering van het bestaande teeltareaal te financieren.

Planvorming

Rechtspersonen zonder winstoogmerk, zoals gemeenten, stichtingen en belangenverenigingen, kunnen de subsidie aanvragen, die maximaal 50 procent vergoedt van de kosten voor de inhuur van externe deskundigheid ten behoeve van planvorming of voor onderzoek.

Een andere mogelijkheid is subsidie aanvragen voor een Quickscan, daarvan kan 90 procent van de subsidiabele kosten worden vergoed. De Quickscan mag niet meer kosten dan 10.000 euro.

Negen aanvragen

In het eerste halfjaar van 2014 zijn negen aanvragen gehonoreerd voor een bedrag van 237.252 euro. In het tweede halfjaar zijn acht aanvragen gehonoreerd voor een bedrag van 188.660 euro.

Voorbeelden van toegekende planvormingssubsidies zijn een business case voor aardwarmtelevering, verduurzamen gietwatersysteem, ontwerp van een modern kwekerijgebied en haalbaarheidsonderzoek ondergrondse wateropslag.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer