Adri+Bom%2DLemstra+blijft+ook+actief+voor+Greenports+Nederland
Nieuws
© Dirk Hol

Adri Bom-Lemstra blijft ook actief voor Greenports Nederland

Adri Bom-Lemstra blijft als prille voorzitter van Glastuinbouw Nederland ook voorzitter van Greenports Nederland.

Bom-Lemstra combineerde sinds oktober 2019 het voorzitterschap van de Greenports met haar werk als gedeputeerde van provincie Zuid-Holland. Ze was nauw betrokken bij het ontstaan van Greenports Nederland. Dat is de overkoepelende netwerkorganisatie van de regionale Greenports, landelijke brancheorganisaties, toonaangevende bedrijven, kennisinstellingen en overheden.

Via Greenports Nederland kunnen deze partijen als tuinbouwcluster gezamenlijk de regie en afstemming voeren over de aanpak van landelijke dossiers en de uitvoering van regio-overstijgende opgaven.


Nationaal Tuinbouwakkoord

Greenports Nederland werkt aan de uitvoering van het Nationaal Tuinbouwakkoord met een horizon van tien jaar. Het akkoord staat in het teken van 'koploper zijn in circulariteit en duurzaamheid'. De tuinbouw wordt gezien als een koploper die oplossingen heeft voor de uitdagingen waar de wereld voor staat in termen van 'de stad gezond en leefbaar maken'.

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer