Afrikaanse varkenspest slaat drie keer toe in Polen

Op drie kleine varkensbedrijven in Polen is Afrikaanse varkenspest (AVP) vastgesteld. Ze liggen niet in de gebieden die al besmet waren. Het Poolse TopAgrar meldt dat de besmettingen te maken hebben met het veetransport.

Afrikaanse+varkenspest+slaat+drie+keer+toe+in+Polen
© Freelancer

Na twee uitbraken op grote commerciële bedrijven in West-Polen in 2021 is het nu raak in het midden van Polen. Alle drie de besmette bedrijven liggen in de provincie Lodz.

Op 19 juni werd een uitbraak bevestigd op een bedrijf met 149 varkens in Kruszow. Bij de vierde uitbraak dit jaar gaat het om een bedrijf in Swiatkowice waar 48 varkens aanwezig waren. Deze uitbraak is op 20 juni bevestigd. De vijfde betreft een bedrijf in Dzietrzkowice met 23 varkens.


Aanvoer van besmette varkens

Volgens het Poolse TopAgrar hebben de uitbraken met elkaar te maken. Zeker is dat het bedrijf van de vierde uitbraak in Swiatkowice in contact stond met het bedrijf in Kruszow. En ook de vijfde uitbraak komt door aanvoer van besmette varkens. De varkens op het vijfde bedrijf waren nog niet ziek. De verwachting is dat nog meer besmette bedrijven zullen volgen door de verplaatsing van besmette varkens.

De vrees is dat de AVP overslaat naar de regio Piotrkowski die in de provincie Lodz ligt. Dit is een belangrijke regio voor de varkensfokkerij in Polen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer