Schoffelmachines zoeken randje op in Meeden

Vier fabrikanten van schoffelmachines zochten vorige week in het Groningse Meeden tijdens een demonstratie het randje op. Gingen ze daar overheen, geen probleem. Er mocht schade worden gereden.

'In twee etappes werd hier eind april en begin mei gezaaid. Dat gebeurde met het idee dat op het moment van schoffelen er minstens één stuk in het optimale groeistadia zou zijn', licht medeorganisator Christoffel den Herder van Ceres Horti Advice de demonstratie toe. 'Op het perceel komen sperziebonen te staan. Er mag dus schade worden gereden.'

SPNA Agroresearch en Ceres Horti Advice organiseerden de demonstratie met cameragestuurd schoffelen. Biologisch landbouwbedrijf Gebroeders Prins zaaide hiervoor 4 hectare biologische zaaiuien in. Jonge uienplantjes zijn een van de moeilijkste gewassen om te herkennen voor een cameragestuurde schoffelmachine. Hierbij bleek dat de juiste schoffel minstens zo belangrijk is voor een optimaal resultaat.


Lees deze zaterdag in Nieuwe Oogst meer over de demonstratie

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer