Evers-machine voor bemesten en schoffelen maisland

Evers introduceert een nieuwe combinatiemachine voor het bemesten en schoffelen van maisland in één werkgang. Ook in percelen met veel onkruid levert de machine goed werk.

Evers%2Dmachine+voor+bemesten+en+schoffelen+maisland
© Evers

De schoffel-bemester brengt de mest zowel links als rechts van de rij. De roterende schoffel, die direct achter de mestuitloop zit, mengt vervolgens de mest met de aarde in de bovenste 5 tot 10 centimeter.

Het mengen van de aarde met mest zorgt ervoor dat verbranding van de maisplant door sterk geconcentreerde meststoffen wordt voorkomen. Deze machine is daarmee in staat om een na-gift drijfmest te geven aan de groeiende maisplant, die vervolgens hierdoor een extra groei boost krijgt.


Roterende schoffel

De mestuitlopen bevinden zich voor de schoffel, zowel links als rechts van de maisplant. De roterende schoffel mengt de mest met aarde en roert de met mest gemengde aarde naar de plant toe. De voedingsstoffen komen zo dichtbij de wortels van de plant.

De met mest verrijkte aarde wordt zo vanaf beide kanten naar de rij maisplanten toe geroerd. Dat zorgt dat de voedingsstoffen daar komen, waar de maisplant ze nodig heeft, namelijk zo dicht mogelijk bij de wortels. De maisplant neemt de voedingsstoffen nu optimaal op.


Duitsland

Evers heeft deze gecombineerde machine ontwikkeld na vragen van loonwerkers die een na-gift mest in de mais willen uitrijden. Ook al komt de vraag initieel uit Duitsland, voor de Nederlandse markt biedt deze machine eveneens een prima oplossing om een na-gift mest tijdens het schoffelen te geven.

Doordat de noodzaak van het voorkomen van uitspoelen of vervluchtigen van voedingsstoffen door lagere toegestane giften steeds verder toeneemt, biedt deze machine een oplossing om de voedingsstoffen in mest van de na-gift optimaal te benutten door de maisplant.


Zaaimachine

De combinatiemachine is optioneel met een zaaimachine voor het onderzaaien onder mais leverbaar. De zaaimachine is een pneumatische zaaimachine instelbaar voor verschillende giften.

De machine is leverbaar in vier verschillende typen: SB8-225, SB12-225, SB8-150 en SB12-150. Het eerste getal geeft het aantal rijen aan (8 of 12), het tweede getal de spoorbreedte (150 of 225 centimeter). De transportbreedte is in alle gevallen 2,75 meter.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer