Dirk de Lugt benoemd tot commissaris bij LTO Bedrijven

Akkerbouwer en Cosun-voorzitter Dirk de Lugt (59) is benoemd tot lid van de raad van commissarissen van LTO Bedrijven. De Lugt is opvolger van Henk van der Stelt binnen het toezichthoudend orgaan van de onderneming.

Dirk+de+Lugt+benoemd+tot+commissaris+bij+LTO+Bedrijven
© Arie Meijer

De aandeelhoudersvergadering van LTO Bedrijven heeft op voordracht van de raad van commissarissen ingestemd met de benoeming van De Lugt. Van der Stelt kwam volgens het rooster van aftreden niet voor herbenoeming in aanmerking.


De Lugt kent als praktiserend akkerbouwer op Texel en LTO-lid, voorzitter van de raad van beheer van coöperatie Cosun, voorzitter NCR, voorzitter BO Akkerbouw en commissaris van AB Vakwerk een brede expertise en netwerk in de agrarische sector.

Voorzitter Siem Korver van de raad van commissarissen van LTO Bedrijven: 'We zijn blij met de benoeming van Dirk de Lugt. Hij zal een bijdrage leveren aan de versterking van de positie en ontwikkeling van LTO Bedrijven. Tegelijkertijd is de onderneming dank verschuldigd aan Henk van der Stelt voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van LTO Bedrijven in de afgelopen jaren.'


Participatiemaatschappij

LTO Bedrijven is de participatiemaatschappij van LTO Noord, ZLTO en LLTB. De onderneming heeft de bedrijven AgriPers, LTO Ledenvoordeel en LTO Arbeidskracht in eigendom en heeft deelnemingen in LTO Verzekeringen, Cerass, GreenlinQdata, Agri-Dataservices BioScope en NLgroen.

De onderneming fungeert als businessontwikkelaar en facilitator van de agrarische sector. Samen met businesspartners ontwikkelt LTO Bedrijven renderende en vernieuwende oplossingen. Die worden toegankelijk en bereikbaar gemaakt voor boeren en tuinders in Nederland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer