SDE plus subsidie voor zonnepanelen aanvragen

Nico Enthoven runt een akkerbouwbedrijf in Zeewolde. Hij verbouwt aardappelen, uien, graan en suikerbieten. Niet alleen het verbouwen van deze gewassen kost energie, het opslaan ervan ook. Om de stroomrekening te verlagen, besloot hij om zonnepanelen op het dak van zijn agrarische bedrijf te laten plaatsen.

SDE+plus+subsidie+voor+zonnepanelen+aanvragen
LTO Ledenvoordeel
© Eigen Foto


De zonnepanelen installatie met 944 zonnepanelen draait inmiddels twee jaar. 'De panelen hebben tot nu toe een rendement van circa 93 procent opgeleverd en daarmee is de norm die van tevoren is uitgerekend ruim gehaald. Vanaf het moment dat de panelen op mijn dak liggen, heb ik al 245.000 kWh opgewekt. Ik produceer daarmee driemaal zoveel stroom dan ik zelf nodig heb. De rest lever ik terug.'

Aanvraag

De akkerbouwer uit Zeewolde noemt de informatievoorziening een groot voordeel van de collectieve inkoop zonnepanelen van LTO. Hij legt uit: 'Zelf heb je weinig verstand van zonnepanelen. LTO heeft een programma van eisen voor de installateur van de zonnepanelen opgesteld en dat geeft vertrouwen en scheelt een hoop uitzoekwerk. Het offerte- en installatietraject met Tenten Solar Zonnepanelen verliep daarnaast razendsnel en goed verzorgd.'

SDE+ subsidie

Nico Enthoven maakte niet alleen gebruik van de collectieve inkoop zonnepanelen van LTO, maar kreeg ook een SDE+ subsidie toegewezen. 'Zo is het een bijzonder rendabele investering geworden,' aldus Nico. Voor veel grootzakelijke energieverbruikers is de SDE+ (Stimuleringsregeling Duurzame Energie Productie) een populaire regeling. 'Elk jaar zijn er veel leden die vragen stellen over de SDE+ subsidie. We merken dat veel agrariërs het aanvragen van de SDE+ subsidie ingewikkeld en tijdrovend vinden', vertelt Johan Schuitemaker van LTO Ledenvoordeel.

No cure, no pay bij SDE+ subsidieaanvraag

Het aanvragen van SDE+ subsidie kost enige handigheid. Als service heeft LTO Ledenvoordeel daarom afspraken gemaakt met Nick Waltmans.

Waltmans: 'Ik kan al het werk voor de agrariër uit handen nemen en zorgen dat de SDE+ aanvraag tijdig en volledig gebeurd. Dit doe ik op basis van het principe: no cure, no pay. Indien de subsidie wordt toegekend, bereken ik 250 euro door.'

Extra begeleiding bij SDE+

Naast de praktische SDE+ subsidie aanvraag, ondersteunt Waltmans agrariërs ook met aanvullende diensten:

? Analyse voorafgaand aan SDE+ aanvraag
? Regelen netverzwaring
? Regen nieuwe transformator
? Regelen Bruto Productie Meter
? Aanmelden installatie bij CertiQ (subsidie en Garantie van Oorsprong)
? Verhandelen Garantie van Oorsprong t.b.v. producent
? Controle energierekening op correcte verwerking netbeheerder en meetbedrijf

• Klik hier voor meer informatie

LTO Ledenvoordeel

LTO Ledenvoordeel maakt zich sterk voor ruim 40.000 agrarische ondernemers die lid zijn van LTO Noord, ZLTO of LLTB. Wij onderhandelen met leveranciers namens...

Lees verder »

Meer van LTO Ledenvoordeel

Lees ook

Meer artikelen van LTO Ledenvoordeel »

Artikelen over LTO Ledenvoordeel