LTO+Ledenvoordeel+maakt+prijsafspraken+NieuweStroom
Nieuws
© Pixabay

LTO Ledenvoordeel maakt prijsafspraken NieuweStroom

LTO Ledenvoordeel geeft boeren en tuinders de mogelijkheid om op een voordelige manier elektriciteit en aardgas af te nemen bij energieleverancier NieuweStroom. Die biedt energie aan op basis van dynamische prijzen.

NieuweStroom koppelt het werkelijke verbruik rechtstreeks aan de prijsvorming op de daghandelsbeurs. Tarieven voor elektriciteit verschillen per uur, tarieven voor gas per dag. Op die actuele prijs komt alleen een geringe, transparante opslag per kWh/m³.

Onderzoeken wijzen volgens LTO Ledenvoordeel uit dat deze inkoopwijze vaak goedkoper uitvalt, mede omdat dynamische prijzen geen risicopremie bevatten. LTO-leden krijgen dankzij de afspraken met NieuweStroom bovendien een extra voordeel in de vorm van een lagere opslag per kWh/m³.

Transparante afrekening

Dynamische prijzen worden steeds vaker gekozen door ondernemers, meldt Johan Schuitemaker van LTO Ledenvoordeel. 'Het gaat om ondernemers die via een transparante methode afgerekend willen worden. Vaak hebben ze ook de mogelijkheid om hun verbruikspieken te verschuiven naar de goedkopere momenten.'

Het nieuwe aanbod is zowel voor kleinverbruikers als grootzakelijke gebruikers interessant. Het is een toevoeging aan het bestaande Ledenvoordeel-pakket voor de afname van energie waar al 6.000 leden gebruik van maken. Op de website van LTO Ledenvoordeel is meer informatie te vinden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  10° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  70 %
Meer weer