Pas op de plaats termijnmarkt fritesaardappelen

De termijnnotering voor fritesaardappelen van oogst 2021 op levering in april 2022 daalde de afgelopen week 10 procent.

Pas+op+de+plaats+termijnmarkt+fritesaardappelen
© DIRK HOL

De notering piekte vorige week nog op bijna 20 euro per 100 kilo. Deze week worden voor het aprilcontract prijzen geboden van 18,20 euro en nog iets lager. Er is sowieso even wat minder belangstelling voor de termijncontracten, blijkt uit de handel op de aardappeltermijnmarkt in Leipzig.

Volgens beursmakelaar De Vries & Westermann reageert de termijnmarkt momenteel sterk op de weersvoorspellingen. Met de verwachte neerslag voor de komende dagen lijkt het prima en groeizaam aardappelweer te worden. Toch meldt De Vries & Westermann dat er vertrouwen is in de aardappelmarkt vanwege het mogelijk kleinere aardappelareaal in West-Europa en de herstelde honger naar grondstof bij de verwerkende industrie.


Lagere noteringen PotatoNL

Ook de actuele markt deed een stapje terug deze week. PotatoNL verlaagde de noteringen voor fritesaardappelen met 1,25 tot 2,50 euro per 100 kilo. Afhankelijk van de bestemming en de kwaliteit variëren de actuele prijzen voor vrije aardappelen nu van grofweg 10 euro tot 20 euro per 100 kilo. Met name vanuit België wordt meer aanbod op de markt gemeld vanwege aardappelen die nu niet langer te bewaren zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer