FDF blokkeert wegen Nederweert tegen wake

Een blokkade door leden van Farmers Defence Force heeft voorkomen dat leden van Animal Rights een wake konden houden bij een afgebrande varkensstal in Nederweert.

FDF+blokkeert+wegen+Nederweert+tegen+wake
© ANP Persbureau

Aanvankelijk wilden de dierenactivisten bijeenkomen in de nabijheid van het getroffen bedrijf. Na de aankondiging van FDF dat deze de wegen naar de varkenshouderij zouden blokkeren besloot de burgemeester van Nederweert dat de wake in het dorp zelf moest plaatsvinden. De bijeenkomst op het dorpsplein van Nederweert trok zaterdagmiddag enkele tientallen mensen, meldt het ANP. Ze werden onder anderen toegesproken door leden van Animal Rights en de Limburgse Statenfractie van de Partij voor de Dieren.

Bij de brand dinsdagmiddag brandde een van de twee stallen op het boerenbedrijf af. Hierbij kwamen 4600 varkens om het leven. De organisatie Varkens in Nood riep consumenten na de stalbrand op geen vlees meer te eten van varkens die niet kunnen vluchten bij een brand. De organisatie wil dat de dieren bij brand een nooduitgang hebben.


Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer