Cosun Beet Company gaat samen met Avantium glycolen produceren

Suikerbietenverwerker Cosun Beet Company en technologiebedrijf Avantium bundelen hun krachten om plantaardige glycolen uit suikers te produceren.

Cosun+Beet+Company+gaat+samen+met+Avantium+glycolen+produceren
© Johan Wissink

De bedrijven gaan samen een fabriek bouwen en exploiteren voor de productie van plantaardige glycolen. Ze willen dit jaar een joint venture oprichten waarin Cosun Beet Company een substantieel aandeel neemt. De joint venture moet actief bijdragen aan een fossielvrije toekomst. De commerciële activiteiten starten in 2025.

Avantium zet suikers om in glycolen in zijn fabriek in Delfzijl met bietsuiker van Cosun Beet Company als hernieuwbare grondstof. De samenwerking dient als een sterke basis voor de voorgenomen joint venture.


Breed toepassingsgebied

Glycolen hebben een breed toepassingsgebied zoals verpakkingen, polyestertextiel, antivries, ijsvrij maken van vliegtuigen en worden ook gebruikt bij windmolenbladen en zonnepanelen.

'Wij hebben de ambitie om de groenste, innovatiefste en succesvolste suikerbietenverwerker ter wereld te zijn' zegt CEO Paul Mesters van Cosun Beet Company. De samenwerking met Avantium is een goed voorbeeld van ons streven om suikerbieten maximaal te benutten en tegelijkertijd actief bij te dragen aan een fossielvrije toekomst. We kijken ernaar uit om deze samenwerking de komende jaren te laten groeien en te verdiepen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer