Cosun+Beet+Company+verwerkt+480%2E000+ton+diksap
Nieuws
© DIRK HOL

Cosun Beet Company verwerkt 480.000 ton diksap

Op de locaties in Vierverlaten en Dinteloord is Cosun Beet Company deze week gestart met de jaarlijkse raffinage van diksap tot suiker. In zes weken wordt zo'n 480.000 ton diksap verwerkt.

Diksap is voor de suikerfabrikant een tussenproduct dat de laatste jaren tijdens de bietencampagne wordt opgeslagen in grote tanks op de verwerkingslocaties. Aan het einde van de bietencampagne zijn de suikersilo's en de diksaptanks volledig gevuld.

Zo rond mei is er weer voldoende opslagruimte in de suikersilo's en start de verwerking van diksap tot suiker. Hiervoor wordt slechts een beperkt deel van de suikerfabrieken in bedrijf gesteld. De productie en tussentijdse opslag van diksap zorgt ervoor dat Cosun Beet Company op de bestaande verwerkingslocaties meer suiker kan produceren.

De verwerking van 480.000 ton diksap vindt in een volcontinudienst plaats en zal naar verwachting na zes weken, rond eind juni of begin juli, worden afgerond. In totaal wordt in deze periode zo'n 300.000 ton suiker geproduceerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 9°
  70 %
Meer weer