Cosun Beet Company verwerkt 480.000 ton diksap

Op de locaties in Vierverlaten en Dinteloord is Cosun Beet Company deze week gestart met de jaarlijkse raffinage van diksap tot suiker. In zes weken wordt zo'n 480.000 ton diksap verwerkt.

Cosun+Beet+Company+verwerkt+480%2E000+ton+diksap
© DIRK HOL

Diksap is voor de suikerfabrikant een tussenproduct dat de laatste jaren tijdens de bietencampagne wordt opgeslagen in grote tanks op de verwerkingslocaties. Aan het einde van de bietencampagne zijn de suikersilo's en de diksaptanks volledig gevuld.

Zo rond mei is er weer voldoende opslagruimte in de suikersilo's en start de verwerking van diksap tot suiker. Hiervoor wordt slechts een beperkt deel van de suikerfabrieken in bedrijf gesteld. De productie en tussentijdse opslag van diksap zorgt ervoor dat Cosun Beet Company op de bestaande verwerkingslocaties meer suiker kan produceren.

De verwerking van 480.000 ton diksap vindt in een volcontinudienst plaats en zal naar verwachting na zes weken, rond eind juni of begin juli, worden afgerond. In totaal wordt in deze periode zo'n 300.000 ton suiker geproduceerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer