Oogst ijsbergsla later van start

De firma Ursem-Zuurbier is in het Noord-Hollandse 't Zand begonnen met de oogst van ijsbergsla. Dat is later dan gebruikelijk. De huidige droge zonnige periode is voor teler Niels Zuurbier en zijn personeel erg welkom.

Zuurbier loopt al weken in een korte broek, maar heeft pas sinds een week echt het idee dat zijn kleding past bij het weerbeeld. 'De kou en de vele regen hebben grote invloed gehad op de groei van het gewas. De sla is kleiner en compacter dan onze standaard en dat is in de vermarkting dan ook lastiger. Maar gelukkig zijn de prijzen wel goed.'

De ijsbergsla van Ursem-Zuurbier is bestemd voor de retail in Nederland, Frankrijk en Italië. Met het oog op de ruimere openingstijden voor de horeca hoopt Zuurbier dat hij de ijsbergsla op de percelen die hij nu aan het poten is, later in het jaar weer goed in de markt kan zetten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer