McCain+bouwt+grote+fritesfabriek+in+Rusland
Nieuws
© Haijo Dodde

McCain bouwt grote fritesfabriek in Rusland

Fritesfabrikant McCain is afgelopen maand gestart met de bouw van een nieuwe fabriek voor de verwerking van aardappelen in Rusland. Deze wordt gebouwd in de buurt van de industriestad Toela, zo'n 200 kilometer ten zuiden van Moskou.

Volgens de planning moeten de nieuwe productielijnen vanaf eind 2022 of begin 2023 klaar zijn voor gebruik. De nieuwe fabriek van McCain krijgt een verwerkingscapaciteit van 200.000 tot 220.000 ton aardappelen op jaarbasis. Deze grondstof wordt gebruikt voor de productie van ruim 100.000 ton aardappelproducten.

Algemeen directeur Alexander Petrov van McCain Foods Rusland vertelt in een interview met Russische media dat de regio rond Toela een belangrijk teeltgebied is voor aardappelen in Rusland. Het doel van de fabrikant is om de invoer van frites uit West-Europa geleidelijk te beperken, door het opvoeren van de lokale productie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer