Nieuw-Zeeland houdt de boot af voor veetransport

Transport van levend vee over zee is straks verboden in Nieuw-Zeeland. Het verbod gaat over twee jaar in, zodat er een overgangsperiode is om de handel stop te zetten. Transport per vliegtuig is wel een optie, maar dit is relatief duur.

Nieuw%2DZeeland+houdt+de+boot+af+voor+veetransport
© Nieuwe Oogst

Dat meldt Radio Nieuw-Zeeland. Volgens het Nieuwe-Zeelandse ministerie van Landbouw is het welzijn van de dieren op zee niet meer te controleren. Daarbij komt dat in september 2020 een schip met 43 opvarenden en 6.000 runderen tijdens een tornado is gezonken in de Chinese zee. In dat jaar werden meer dan 100.000 runderen verscheept naar China, goed voor een opbrengst van 255 miljoen Nieuw-Zeelandse dollar.


Volgens woordvoerder David Hayman van de 'Animal Genetics Trade Association' is deze beslissing ondoordacht. Er gaat enkel overtollig vee naar China, dat daar wordt ingezet voor de fokkerij. Hij vreest dat deze circa 150.000 kalveren nu moeten worden geslacht, in plaats van verkocht. Dit betekent een groot inkomensverlies voor de veehouder, stelt Hayman.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer