Rosékalverhouderij Hag wint Agroscoopbokaal vleesvee

Een verbetering van het aflevergewicht met 12 kilo in vier jaar tijd. Met deze prestatie winnen Erik, Jolanda en Twan Hag van Rosékalverhouderij Hag uit het Overijsselse Haaksbergen de Agroscoopbokaal 2021 bij de vleesveesector.

Ros%C3%A9kalverhouderij+Hag+wint+Agroscoopbokaal+vleesvee
© ForFarmers

Rosékalverhouderij Hag heeft een bedrijf met 750 opfok- en 930 afmestplaatsen in Haaksbergen. De familie heeft een duidelijk doel: technisch top draaien met een kritische blik op de voerkosten. 'We hebben passie voor onze kalveren en sturen gericht op toename van ons jaarrond aflevergewicht. We proberen de lat steeds hoger te leggen door secuur te werken en nieuwe dingen uit te proberen', legt Erik Hag uit.

Dierenwelzijn staat bij de veehouders voorop. Iedere dag wordt met een gezondheidscontrole gecheckt hoe de dieren erbij staan. Dieren met koorts worden direct behandeld. De kalveren worden tevens per leeftijdscategorie geselecteerd op vitaliteit en gewicht. 'Hierdoor kunnen we de ondereind kalveren beter ondersteunen, zodat zij ook zo goed mogelijk meegroeien', aldus Twan Hag.

Het succes zit in de basisdingen

'Het succes van familie Hag zit vooral in de basisdingen', weet vleesveespecialist Dick Kampert van ForFarmers. 'Zij doen iedere dag het werk goed, consequent en secuur. Verstrekken het voer alsof het hun eigen maaltijd is: iedere dag een schoon bord, vers eten en op een vast tijdstip. Ook is een stap extra lopen voor Erik en Twan geen probleem.'

Familie Hag is volgens Kampert dan ook een terechte winnaar van de Agroscoopbokaal. 'In de huidige kalfslveesmarkt is het een hele prestatie dat ze het aflevergewicht hebben verhoogd met 12 kilo. Het is echt iets om trots op te zijn! De kalveren groeiden het afgelopen jaar gemiddeld 1.280 gram per dag met een aflevergewicht van ruim 182 kilo per kalf.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  50 %
 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
Meer weer